do88 stärker förutsättningarna att bli en globalt ledande aktör inom prestandahöjande biltillbehör genom att ta in en ny ägarpartner. Hasko Invest blir ny majoritetsägare i do88 och ska tillsammans med befintliga ägare och ledning fortsätta bolagets expansion.

 

Hasko Invest AB förvärvar en majoritet av aktierna i do88 AB. Grundarna Nils Eidenberg och Fredrik Johansson kvarstår som minoritetsägare och fortsätter leda bolaget operativt efter transaktionen.

 

do88 grundades 2007 och har vuxit till att bli en ledande aktör inom utveckling och försäljning av prestandahöjande tillbehör till bilar. Omsättningen växte under 2021 med ca 30 procent till 41,4 MSEK med ett rörelseresultat (EBITA) om 9,6 MSEK. Sverige står för ca en fjärdedel av omsättningen tätt följt av USA med Tyskland som tredje största marknad. Tillbehören säljs under eget varumärke såväl direkt till konsument genom egen e-handel som till återförsäljare och bilmekaniker.
 

  Kommentar från do88s medgrundare och vd Nils Eidenberg:  

Kärnan i vår verksamhet har alltid varit hög produktkvalitet och hög kundservice. Vi har lyssnat på våra kunders önskemål och successivt breddat vårt sortiment till att idag omfatta över 170 slangkit, laddluftkylare, oljekylare och vattenkylare. Nu är vi redo för nästa steg i bolagets utveckling och har valt att ta in Hasko Invest som delägare och partner. Med Haskos stöd har vi alla förutsättningar som krävs för att bli en globalt ledande aktör av prestandahöjande biltillbehör.

 

Kommentar från Hasko Invests vd Joakim Tengzelius:

do88 har sedan starten satsat på att utveckla högkvalitativa produkter som bilentusiaster verkligen älskar, vilket resulterat i trogna kunder och ett mycket gott rykte i branschen. Vi är mycket imponerade över den kompetens och erfarenhet som finns i bolaget och ser fram emot att få fortsätta utveckla do88 tillsammans med Nils, Fredrik och övriga medarbetare.

 

Om do88

do88 utvecklar och säljer prestandahöjande biltillbehör under eget varumärke till en global kundbas. Försäljningen sker såväl direkt till konsument genom egen e-handel som till återförsäljare och bilmekaniker. Bolaget har elva medarbetare och säte i Nykvarn utanför Södertälje. Se www.do88.se för mer information.

 

Om Hasko Invest

Hasko Invest grundades 2021 och gör investeringar i växande och lönsamma medelstora svenska företag. Visionen är att vara det självklara valet för företagare och entreprenörer som söker en långsiktig ägarpartner. Bolaget har säte i Stockholm. Se www.haskoinvest.com för mer information.

 

Kontaktuppgifter:

 

Nils Eidenberg, vd do88 AB

Telefon: +46 70 300 08 33

 

Joakim Tengzelius, VD Hasko Invest

Telefon: +46 70 334 00 06