Hasko Invest blir ny majoritetsägare i Flexmassage och ska tillsammans med befintliga ägare och ledning fortsätta bolagets expansion av nya mottagningar för friskvårdsmassage över hela Sverige.

 

Hasko Invest AB förvärvar en majoritet av aktierna i Flexmassage AB. Grundaren Elin Rydén kvarstår som minoritetsägare och kommer tillsammans med vd Patric Rydén att fortsätta leda bolaget operativt efter transaktionen.


Flexmassage grundades 2006 med en övergripande mission om att få människor att må bättre och att minska sjukfrånvaro och stressrelaterade sjukdomar. Bolaget har i dag tio mottagningar i Västra Götaland, både i egen regi och genom franchise. Två nya mottagningar ska öppnas inom kort och därefter finns planer för fortsatt expansion i Sverige. Trots pandemin har efterfrågan ökat och under 2021 genomfördes 85 000 behandlingar, en ökning med 50 procent jämfört med 2019. Omsättningen 2021 uppgick till 38 MSEK och bolaget har växt med ca 30 procent i snitt under de senaste fyra åren. Justerat rörelseresultat (EBITA) för 2021 blev ca 6 MSEK vilket motsvarar över 15 procents lönsamhet.

 

  Kommentar från Flexmassages grundare Elin Rydén:  

Vårt koncept är enkelt. Vi erbjuder ett massagekoncept på alla mottagningar där våra kunder får samma höga kvalitet oavsett vilken mottagning eller massör de besöker. Dessutom har vi hög tillgänglighet och generösa öppettider. Vi har nu etablerat ett skalbart koncept för fortsatt expansion och tycker det ska bli fantastiskt kul att bygga en ledande kedja inom friskvårdsmassage tillsammans med Hasko.

 

Kommentar från Hasko Invests vd Joakim Tengzelius:

Elin och Patric har sedan starten visat vilket driv och engagemang de har som entreprenörer! Deras massagekoncept är mycket uppskattat bland kunderna, som snabbt blir trogna och återkommande. Vi ser fram emot att få stötta Elin, Patric och övriga medarbetare på Flexmassage i resan mot att bli en ledande nationell aktör.

 

Om Flexmassage

Flexmassage grundades 2006 och erbjuder friskvårdsmassage på tio mottagningar i västra Sverige, både i egen regi och genom franchise. Bolaget har både privat- och företagskunder. Försäljningen till privatkunder sker genom arbetsgivarnas förmånsportaler, egen hemsida och drop in. Bolaget sysselsätter i dag över 100 medarbetare. Se www.flexmassage.se för mer information.

 

Om Hasko Invest

Hasko Invest grundades 2021 och gör investeringar i växande och lönsamma medelstora svenska företag. Visionen är att vara det självklara valet för företagare och entreprenörer som söker en långsiktig ägarpartner. Bolaget har säte i Stockholm. Bolaget har säte i Stockholm. Se www.haskoinvest.com för mer information.

 

Kontaktuppgifter:

 

Patric Rydén, vd Flexmassage AB

Telefon: +46 70 936 78 10

 

Joakim Tengzelius, VD Hasko Invest

Telefon: +46 70 334 00 06