Grohus stärker förutsättningarna att bli den ledande aktören i Norden genom att ta in en ny ägarpartner. Hasko Invest blir majoritetsägare i Grohus och ska tillsammans med befintlig ägare och ledning fortsätta företagets expansion.

 

Hasko Invest AB förvärvar en majoritet av aktierna i Grohus AB. Säljaren Emma Hellberg kvarstår som minoritetsägare och vd efter transaktionen.


Grohus startade sin verksamhet 2014 och har på kort tid vuxit till att bli en av Sveriges största e-handlare inom växthus mot privatmarknaden. Under 2021 växte omsättningen med 35 procent till 43 MSEK med en justerad EBITA om cirka 14 MSEK.

 

Kommentar från Grohus grundare och vd Emma Hellberg:
Vårt starka fokus på kvalitet och service har tillsammans med ett växande intresse för hemmaodling resulterat i en ökad efterfrågan på våra produkter. För att kunna möta efterfrågan från våra kunder och ta nästa steg i bolagets utveckling har vi valt att ta in Hasko Invest som delägare och partner. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla Grohus tillsammans med de fantastiska människorna bakom Hasko.

 

Kommentar från Hasko Invests vd Joakim Tengzelius:
Grohus har sedan starten visat att de sätter kunden först och satsat på att erbjuda marknadens starkaste och tåligaste växthus för hobbyodlare. Med marknadens största sortiment, bästa kundbetyg och högsta kundservice har Grohus alla attribut som krävs för att bli ledande i Norden. Vi tror på den gröna trenden med ökat fokus på närodlat och är väldigt glada att få fortsätta utveckla Grohus tillsammans med Emma och övriga medarbetare.

 

 

Om Grohus

Grohus säljer växthus under eget varumärke till hobbyodlare i Sverige, Norge och Danmark. Försäljningen sker primärt genom e-handel direkt till konsument. Bolaget har nio medarbetare och säte i Gällstad utanför Borås. Se www.grohus.se för mer information.

 

Om Hasko Invest

Hasko Invest grundades 2021 och gör investeringar i växande och lönsamma medelstora svenska företag. Visionen är att vara det självklara valet för företagare och entreprenörer som söker en långsiktig ägarpartner. Bolaget har säte i Stockholm. Se www.haskoinvest.com för mer information.

 

Kontaktuppgifter:

 

Emma Hellberg, VD Grohus

Telefon: +46 77 033 53 31

 

Joakim Tengzelius, VD Hasko Invest

Telefon: +46 70 334 00 06